Vi är gottegrisar i vår familj kan jag avslöja, vi gillar både god mat och goda efterrätter! Jag gillar att göra nya grejer och testa nya recept och till min glädje är det likadant med Jens. Så vi testar ständigt nya recept och det är superkul!
Här kommer ett recept, denna gången är det ett recept på glass som jag fått av en jobbarkompis. Tobleroneparfait är det om man ska vara korrekt, till skillnad från glass som skall frysas under omrörning så fryses parfait stillastående.
Tobleroneparfait 5p
125g Toblerone
3 äggulor
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
Man kan eventuellt ha i 2msk Kahlualikör eller liknande samt 50g hackad mörk choklad eller Daim om man vill.
Jag själv hade i resten av Tobleronechokladen som jag hackade upp i mindre bitar.
Gör så här:
1. Smält Tobleronen i vattenbad eller mikrovågsugn.
2. Vispa äggulor och socker tjockt och fluffigt i en skål.
3.Vispa grädden i en annan skål och vänd ihop med äggsmeten.
4.Tillsätt den svalnade Tobleronen lite i taget och rör till en slät massa.
5.Frys i minst 4 timmar.
Servera med grädde, bär och nougatsås. Gott med ngt bär som är lite syrliga eftersom själva glassen och nougatsåsen är söt i sig, vi skippade grädden till för i vår familj är det inga barn som gillar vispad grädde o i så fall pyttelite..
Behöver jag nämna att den blev godkänd med stort G, även detta recept kommer att göras om fler gånger i vår familj.
Från det ena till det andra så vill tipsa om en sak till. Bakade bullar härom dagen när vädret var mindre roligt, som fyllning hade jag riven vit choklad och vaniljsocker och det var jättegott! Brukar alltid ha lite kanel också även om jag gör vaniljbullar för jag tycker det är så gott med kanel i bullar men det ska bara finnas där lite i bakgrunden inte ta över smakmässigt.
Ska börja fundera på vad vi ska bjuda på till helgen då jag blir ett år äldre haha! Kanske dyker det upp ett nytt recept på hemsidan eller två?
Ha det gott!
/Caroline
Leave a Reply