Att grilla är ju bland det bästa jag vet och min fru får ofta vara inne i köket och fixa med tillbehören. För att Caroline skulle slippa att göra klyftpotatis denna gången testade vi ett nytt recept från en kokbok som jag köpte i veckan. I den kokboken fanns en hel del spännande recept som vi kommer att testa, ett av dem var denna goda potatissalladen.
Stort tack till min tålmodiga fru Caroline och min familj för att ni står ut med allt mitt grillande och experimenterande, ni är underbara!!!
4 port
Ingredienser:
600 g färskpotatis
1 1/2 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
1/2 tsk flytande honung
2 msk riven pepparrot
rivet skal från en citron
flingsalt och grovmalen svartpeppar
1 liten rödlök
2 dl coktailkapris
ev mer riven pepparrot till servering
Gör så här:
Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av potatisen och låt den svalna något i en bunke. Skär den eventuellt i mindre bitar.
Rör samman gräddfil, senap, honung, pepparrot och citronskal i en annan bunke. Krydda med salt och peppar.
Rör ner dressingen i den varma potatisen och blanda ordentligt. Strimla rödlöken och fördela den tillsammans med kapris ovanpå. Toppa eventuellt med mer riven pepparrot.
/Jens
Leave a Reply