Först får vi önska er läsare ett gott nytt år och god fortsättning på 2015. På nyårsafton fick jag grilla, det var första nyårsafton i mitt liv som jag grillat på. Vi grillade oxfilén en stund på grillen för att få fin yta innan vi satte in den i ugnen. Det var lite av en dröm som gick i uppfyllelse när vi gjorde det, när jag blivit lite säkrare vid grillen kanske jag kan köra oxfilén hela vägen på grillen. Gäller att kunna hålla grillen på låg temp under flera timmar.
Jag har som motto att det mesta kan grillas, det gäller bara att testa. Mitt senaste försök var att grilla brysselkål. Jag valde att koka dem 3 minuter i lättsaltat vatten. Lät dem svalna, trädde dem på grillspett för att sedan pensla dem med lite rapsolja och därefter strödde jag kryddor på dem. Kryddblandningen bestod av vitlökspulver, ingefära, paprika och lite chilipulver. Några av dem doppade jag sedan i lite sambal oelek . Det gäller att passa dem när de kommer på grillen så de inte bränns.
Leave a Reply