Nu var det ett tag sedan vi skrev något på bloggen, men det blir så ibland speciellt när fotbollssäsongen är igång då har vi verkligen fullt upp med matcher och träningar. Vi lagar så klart god mat trots det, men vi hinner inte med att skriva lika mycket på sidan som vi vill.
I helgen gjorde vi ett nytt tillbehör till det grillade köttet som blev en succé. Tillbehör till det grillade brukar tyvärr nästan bli samma sak var varannan gång, men nu denna gången testade vi på något nytt!
Ingredienser till grillad guacamoletortilla med mozzarella
4 port:
2 avokado
1 liten rödlök
2 tomater, gärna olika färger
125 g mozzarellaost
2 vitlöksklyftor
8 små tortillabröd
saft från en 1/2 lime
1 1/2 dl grovhackad koriander
flingsalt och grovmalen svartpeppar
tabasco
Gör så här:
Dela avokadorna, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i tjocka skivor.
Skala och skär rödlöken i tunna ringar.
Skiva tomaterna tunt.
Riv mozzarellan i mindre bitar och hacka vitlöken mycket fint.
Fördela alltsammans över tortillabröden, pressa över limesaft, strö på koriandern och krydda med salt och pepppar och tabasco.
Rulla ihop bröden och fäst med tandpetare.
Grilla tortillarullarna i cirka 3 minuter på svag värme, gärna över indirekt värme då de inte ligger ovanför kolen.
Vänd på rullarna efter halva tiden.
De är klara när de har fått lite färg och mozzarellan har smält, servera direkt.
Lite mörka bilder, men jag lovar er att det är riktigt fräscht och gott. Kanske något att testa till helgens grillning?!
/Jens
Leave a Reply