En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Grillad porchetta

juli 23rd, 2019 | Posted by Jens Svendsen in Okategoriserade

Porchetta på grillen är riktigt gott, det är verkligen värt väntan för det tar ett tag att köra den.

Porchetta


Ingredienser:

  • 1 kg fläsksida
  • 1 kvist rosmarin
  • 6 blad salvia
  • 2 kvistar timjan
  • 2 kvistar persilja
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 st hackade salladslökar
  • salt & peppar

Brine:

  • 2 l vatten
  • 1,5 dl salt utan jod
  • 0,5 dl brunt socker
  • 1 skivad citron

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienser till brinen
Värm upp så att socker och salt löst upp sig helt.
Låt svalna helt.
Lägg i hela fläsksidan, ställ in i kylen och låt stå minst ett dygn.

Skär ut fläsksidan så den blir som ett pappersark.
Banka ut den med en kastrull eller annat lämpligt verktyg
Finhacka kryddorna
Mortla kryddorna till en pasta och bred ut på köttarket.
Rulla ihop köttarket tätt
Lägg sedan svålen upp och ned, lägg på ”köttrullen och rulla runt svålen och bind ihop ordentligt med steksnöre.
Se till att det inte blir dubbelt lager med svål. Skulle du råka ut för detta,
så skär bort en bit av svålen så den passar perfekt.
Salta rikligt runt svålen.
Gör i ordning grillen för indirekt grillning och ca 175 grader.
Grilla indirekt till en innertemperatur på 58 grader.
När du nått 58 grader så flytta brikettkorgarna direkt under porschettan.
Här ska det vara riktigt varmt, så om dina briketter sjunger på sista versen så fyll på med nytända fräscha.
Öppna locket och titta på när svålen poppar och blir knaprig.
När svålen är vackert brun och knaprig bör du ha en innertemperatur på ca 65 grader och då är den klar att servera.
Skär i tunna skivor och servera med valfria tillbehör.


Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *