En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Del 1: Val av grill

Detta är första delen i min grillskola. Detta är mina synpunkter och tankar kring grillning. En del saker kommer ni säkert hålla med om annat inte. Vad passar inte bättre i första delen i denna grillskolan att välja just vilken grill man skall ha. Själv har jag både en stor gasol grill, en liten mer picknick anpassad gasolgril och sedan en kol grill. Den grillen jag använder mest av de 3 är min kol grill en Weber 57:a. Varför använder jag nu den mest? Jo svaret på den frågan är att det blir mer smak när man grillar över kol än med gasol. Det blir lite mer som att steka köttet på en gasolgrill jämfört med en kolgrill.

Här nedan följer en genomgång av de 3 populäraste grillarna:

Kolgrill

När man tänker på grillning är säkert kolgrillen den första typen av grill man tänker på. När det gäller vilken kol man skall använda så har ni säkert läst mina inlägg om detta på sidan, jag skall framöver göra ett litet test av en del kol sorter och briketter så klart. Det som ger den där härliga grillsmaken när man grillar på en kol grill är när fettet droppar ner i kolbädden och sedan brinner upp. Jag anväder som ni vet en klot grill Weber 57:a. Den tycker jag är riktigt bra, stor grillyta att grilla på och det blir riktigt bra drag i den och det går relativt snabbt att sänka värmen i den också med hjälp av spjället ned till. I ett senare avsnitt kommer jag att gå igenom de olika grill teknikerna man kan använda sig av. Kolgrill är nummer 1 för mig när det gäller grillning.

Gasolgrill

Jag har alltid varit lite skeptisk till gasolgrill, varför vet jag egentligen inte men det är kanske för att man aldrig använt det. Det som är bra med gasolgrillen är att det går ju fort att starta upp den. En annan fördel med gasolgrillen är att man kan enklare och snabbare reglera värmen på den än med en kolgrill, det är lite mer som att stå vid en spis och grilla om ni förstår hur jag menar. Vår gasolgrill har även kokplatta som vi använt några fåtal gånger när vi tex stekt lite ägg eller liknande till frukost någon dag. När jag verkligen använder gasolgrillen är det när jag gör mina hemlagade hamburgare. Eftersom jag grillar året runt är gasolgrillen bra när det är för kallt ute på vintern för den blir varmare snabbare. När man grillar på en gasolgrill skall man alltid ha locket stängt annars är det svårt att få färg på det man grillar.

Elgrill

Det första jag tänker på nr jag tänker på en elgrill är finns det fortfarande? Ja det gör det och det är väl de som bor i hyreshus med balkong som anväder denna typen av grillar. Jag vet att jag har försökt att grilla på en sådan ett par gånger men det blir inte bra eller jag har i alla fall inte lyckats med det.

elgrill

Dåtidens elgrill, nu finns det ju snyggare och säkerligen bättre. Jag har lite svårt att utala mig om dagens el grillar men denna som är på bilden ovan får mig kalla kårar……

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *