En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Del 5, 5 bästa knepen för att grilla i snö och kyla

Brrrrrrr. Det börjar bli kyligt ute. Alla i mitt kvarter, däribland jag själv, har dammat av snöskyfflarna och sopkvastarna.
Ta fram grillen och vintergrilla vet ja! Ja, ni hörde rätt! Jag vet många tycker att när sommaren är slut så innebär det att grillsäsongen är över, men så behöver det inte vara. Grillning året runt även på vintern är riktigt roligt!

Den senaste Weber GrillWatch ™ undersökningen visar att många människor delar samma passion för vintergrillning. Mer än hälften av amerikanska grillägare grillar året runt och 37 % håller på att grilla när temperaturen är under fryspunkten. Undrar vad motsvarande siffror är för det svenska folket?
För att inspirera er tänkte jag dela med mig av fem bra tips för en lyckad vintergrillning.

Förberedelse: Skotta fram grillen
Se till att du skottar en liten gång till din grill och ta bort all snö och is innan tändning. Vädret och utetemperaturen kommer att sänka temperaturen inuti i grillen. Se också till att det finns gott om utrymme runt grillen för dig att röra dig på och ge din grill tillräckligt med tid att förvärma. Vid temperaturer under fryspunkten, kan förvärmningsprocessen ta upp till dubbelt så lång tid, så planera därefter.

Kalla temperaturer = mer värme
Vi som grillar med kol bör alltid vara beredda med extra briketter/kol i kallt väder. Grilltiden kan behöva förlängas eller så kan grillen behöva lite extra bränsle för att uppnå rätt temperatur.

Tålamod

Trots minusgrader och kalla vindar vet din grill hur man får jobbet gjort, så ha tålamod även om det tar lite längre tid i kallt väder. Det är alltid en bra idé att använda en stektermometer när man grillar vid lite kyligare förhållanden. Detta för att lättare kunna kontrollera när maten är klar.

Grilla aldrig inne
Oavsett väder – snö, regn, slask eller vind skall man aldrig grilla inne i garaget eller under ett överhäng. Grilla på ett säkert sätt är alltid det bästa rådet, så se till att din grill är minst fem meter bort från allt brännbart material och på ett väl ventilerat utrymme.

Grilla med locket stängt
Tänk på att grilla med locket stängt. Grillning när temperaturen är under fryspunkten kommer att leda till längre tillagningstider och ju mer du öppnar locket, desto längre tid tar det att grilla din mat.

Se till att klä på dig varma kläder
Se till att du har kläder efter väder. Kom ihåg att undvika halsduk som hänger löst och andra klädesplagg som kan komma i kontakt med grillen under användning! Det är ju ofta mörkt när man grillar på vinterkvällarna och ett bra hjälpmedel som jag använder då för att se är en pannlampa, då har man båda händerna lediga för att kunna jobba med maten.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *