En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Helgrillad kyckling

juli 4th, 2013 | Posted by Jens Svendsen in Grönsaker | Kyckling

Igår när vi lagade mat så gjorde vi en helgrillad kyckling med en ljummen potatissallad. Kycklingen var lite inspirerad av den vi gjorde till grill SM.
Ta fram en hel kyckling. Ta lite smör och blanda i lite färska örter efter eget val, jag tog igår oregano, citronmeliss, färsk egen producerad vitlök och timjan. Dela en citron och pressa saften i smöret och lägg sedan in den citronen i kroppen på kycklingen. Tryck in smöret under kycklingens skinn, sedan grillar du den. Den skall komma upp i 82 grader när den är klar. Mät med en termometer intill benet. Det tar ca 1 timme att grilla den.

20130704-074843.jpg
Detta var min klart bästa helgrillade kyckling jag gjort i mitt grill liv, varför blev den så bra då? Jo jag kunde hålla grillen på 150 grader, så skinnet brändes inte och då blev kycklingen saftig. Hur jag gjorde för att hålla grillen vid 150 grader, det har jag inte riktigt koll på och det skall jag fundera på mer. Den ljumma potatissalladen passade perfekt till kycklingen, skall se om Caroline kan lägga ut recept på den eftersom det var hon som gjord den.

20130704-074832.jpg
Våra egenodlade gurkor som vi skördat nu, vad roligt det är att ha en egen trädgård där man kan odla lite grönsaker mm, det kommer mer information framöver när vi skall skörda lite andra saker. Undrar vad man skall hitta på idag? Verkar bli dåligt väder idag. Är sugen på att köra ner till saluhallen i Lund och köpa lite god korv. Tänk om det hade funnit en saluhall i Karlskrona, det hade varit perfekt att ha i stan någonstans med tanke på fiske mm.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *