En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Hemmagjord Kebab

juli 14th, 2014 | Posted by Caroline Svendsen in Färs

Jag har pratat om att göra hemmagjord kebab länge och i förra veckan tog jag tag i det. För alla som älskar o grilla så tror jag absolut att man kan köra den på grillen med fördel.

På jobbet pratar man ju om allt möjligt o vi delar med oss av recept på både mat och bakverk, så detta receptet kommer från jobbet.

Hemmagjord kebab 4-5p
1kg färs (bland eller nötfärs, ska vara finmald)
1msk malen spiskummin (eller mer om du vill ha det extra kryddigt)
3st pressade vitlöksklyftor
1 ägg
2msk svartpeppar
2tsk salt
2msk lökpulver

Servera med:
Feferoni, sallad,gurka, tomater, lök, klyftpotatis, kebabsås

Tillagning
Tips: Förbered kebaben direkt efter jobbet på torsdagen så är den perfekt till fredagsmyset!
Vill du ha ännu mer smak på kebaben är det bara att salta och krydda på när du steker upp bitarna. Jag använder lökpulver för att vanlig lök krymper när den tillagas och gör att kebaben blir ojämn och hålig.
1. Sätt ugnen på 100 grader. Blanda all smaksättning med ägget i en bunke och blanda sedan i köttfärsen. Knåda gärna så färsen blir jämn.
2. Forma köttfärsen till en jämn rulle utan håligheter, och rulla in i minst två lager ugnsfolie. Låt ändarna vara öppna så att vätska och fett kan rinna ut.
3. Placera rullen på ett ugnsgaller med en plåt under så att vätskan rinner ner där, och ugnsbaka i 3,5 timme.
4. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar och svalna i en halvtimme, ta sedan ut den och låt den svalna (fortfarande inpackad). När den svalnat, lägg gärna i kylen över natten och karva sedan remsor med en vass kniv. Frys in om du vill!
5. Inför servering, stek på kebaben i smör och servera med dina favorittillbehör.

Det var kul att testa och smaken blev jättegod tycker jag och hela familjen gillade det! Detta kommer vi absolut att göra fler ggr! Försökte att göra en egen kebabsås genom att googla fram recept och det finns en hel uppsjö så jag tog lite från olika o testade, blev helt ok tycker jag, kanske inte så tunnflytande men smakerna var bra. Görs med fördel dagen innan.
2dl gräddfil
ca ½ dl fil naturell
1msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
Italiensk salladskrydda
Cayennepeppar
salt o svartpeppar

Kryddorna får ni ta efter smak, är ju så olika från person till person. Likadant med Majonnäsen, själv vill jag inte att det ska smaka majonnäs så börja försiktigt o smaka er fram.
Vi valde att servera i tortillabröd denna gången för jag tycker att de pitabröd som man köper i affären är torra o tråkiga. Kanske nån har ett bra recept till mig på Pitabröd?! Då tar jag tacksamt emot ett recepttips.

Lycka till!
IMG_9104IMG_9105

Just nu längtar hela min kropp o knopp efter semester o efter denna veckan så är det min tur!! Jag vill bara vara, mysa med barnen, ta dagen som den kommer, åka på små utflykter, greja lite på tomten, träffa vänner, bada o sola samt en hel massa annat!

/Caroline

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *