En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Andreas Adolfsson

juli 22nd, 2017 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Intervjuerna fortsätter, denna veckan är det Andreas Adolfsson som är huvudpersonen.

Vem är då Andreas?

Andreas Adolfsson, 36 år bor med min fru Johanna och våra två döttrar Olivia och Isabell i en villa i Växjö

Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?

Hockey och teknik i allmänhet.

Hur uppkom ditt grillintresse?

Grillning har ju precis som för många andra alltid funnits där sedan man var liten och hängde med farsan vid grillen men min nördiga sida vaknade nog till liv först när en god vän sökte till Grillmästarna och jag tänkte…honom måste jag slå nästa år.

Vilket är ditt bästa grillminne?

EM tävlingen 2016 i Tyskland.

Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?

Nu ligger mycket fokus på VM som vi ska delta i på Irland under Oktober månad.

Är du med i något BBQ lag? Vilket isåfall? Vilka är de övriga medlemmarna?

Absolut. Vi heter Team VxO BBQ och mina medtävlande heter Magnus Gustavsson och Kim Aldén

Hur går det för er?

Jo det har gått hyggligt, 20:e plats på EM med 4e placering i kategori Lax och bästa Svenska lag på Pulled Pork. Vi slutade även på en total 8:e plats nu på SM trotts en katastrof dålig start på lördagen.

Hur hittar du inspiration till det du grillar?

Mycket inspiration får man genom gemsamma vänner och kontakter på Facebook sen tycker jag YouTube är ett intressant verktyg att använda för att finna inspiration.

Var du med på FIR 2016? Vad tycker du om detta evenemanget?

Självklart! Jag älskar FIR och det är årets grillhöjdpunkt. En möjlighet att hämta glädje och inspiration och träffa likasinnade samtidigt som man får agera mentor för en del besökare så det är bara kul.

Vad gör dig till en duktig grillare?

Att jag vågar misslyckas och ta ut svängarna.

Hur ofta grillar du?

Sett över hela året så 3-4 gånger i veckan under sommardagarna kan det bli 2-3 gånger på en dag.

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Haha, ja faktiskt fast då pratar vi om vanlig klassisk grillkorv.

Vad lägger du helst på grillen?

Entrecote och Spetskål

Hur många grillar har du hemma?

3 st just nu, men jag använder nästan alltid bara 1 av dom min Broil King Keg

Hur lycka man med flintastek på grillen?

Flinta är ju en köttbit med oförtjänt dåligt rykte. Jag kör low n slow tills jag uppnår rätt innertemp sen öser vi på ordentligt för att få lite yta i slutet.

Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?

Är det så? Jag vet faktiskt inte då jag tycker att kvinnor generellt sett är bättre matlagare än vi män. Tyvärr är det väll lite ”gammalt” som fortfarande hänger kvar att det är mannen som grillar. Hemma hos oss är det jag som grillar mest men frun ställer sig också vid grillen ibland när jag är iväg och då är det rökta räkor som gäller.

Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

Oj, har aldrig funderat på det, Jag säger Jimmy Jazz ?

Vad tror du kommer bli 2017 års grilltrend?

Vegetariskt är ju något som växer hela tiden men även Asiatiska smaker är på stark frammarsch

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?

Då skulle jag börja med lite enklare plockmat från grillen, lite goda korvar och grillade rödbetor med getost på. Kanske även någon bit rökt lax och lite räkor.

Huvudrätten hade blivit en mixed grill med Kamben, Entrecote och Karré. Detta hade serverats på ett stort fat med lite olika såser, grillade grönsaker, majs, spetskål och sötpotatis.

Till efterrätt har det blivit äppelkaka med rökt vaniljsås.

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Jag är nog själv ganska dålig på just det och enkelspårig men jag gillar ju rostade späda rotfrukter Sötpotatis och haloumi så något sådant men jag har ju inget recept att dela med mig av tyvärr.

Vad är det konstigaste du har grillat?

Säl, det var också det äckligaste jag någonsin ätit. Jag rekommendera starkt att folk håller sig ifrån detta.

Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

Jag har faktiskt aldrig testat att göra egen korv men har länge velat testa.

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Våga misslyckas och ta ut svängarna när det gäller smaksättning.

Vad är en ”rubbad kyckling”?

En trög kyckling, Nej det är en kyckling med en torr kryddblandning.

Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?

Spetskål eller får man svara öl?

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol

Öl/ vin

Sommar /vintergrillning Båda (vinter)

Per Morberg /Andreas Mathiasson

Andreas Mathiasson

Weber /Landmann

Kött /Fisk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *