Nu är jag tillbaka igen med intervjuerna, de flesta av oss som läser intervjuerna var säkert som jag på FIR i lördags. Denna veckan har jag tagit ett snack med en riktigt skön kille som var med i grillmästarna i år, nämligen Ben.
Vem är då Ben undrar kanske en del av er.
Ben är ett stor stark kille som älskar att vara ute och älskar mat. Bor i Varberg med min fru Jennis och våra 2 barn Vincent 6 år och Charlie 2 år. Jobbar i Göteborg som markanläggare.
Du är inte född i Sverige, var kommer du ifrån?
Jag var född i England men flyttade till Scotland när jag var 2 år. Nu bo jag i Sverige seden 10 år tillbaka.
Förra helgen var du med och deltog i FIR (Fästning i Rök) vad tycker du om detta evenemanget?
FIR var kanon kul massa mat och massa grill folk som jag velat träffa. kommer bli ett helg som jag kommer minnas många år framöver.
Du var med i årets grillmästarna, hur gick det för dig?
I årets Grillmästrare kom jag 2:a efter en tuff final mot Jessica.
Vad gjorde att du valde att anmäla dig till tävlingen?
En kompis sa att jag skulle söka så då gjorde jag det.
Vilket var det svåraste momentet /tävlingen tycker du?
Det svåraste momentet var att man fick ingen längre tid på sig att tänka på nya olika recept. Jag är inte så bra på fisk och fisk kom upp några gånger.
Om det är någon som läser detta och funderar på att söka till tävlingen, vad skall man träna på och hur skall man förbereda sig?
Man ska kunna grilla på båda gas och kolgrillar och har koll på allt sorts mat från fisk till kött till vego.
Vad tror du ditt deltagande i tävlingen kommer att betyda för dig?
Mitt deltagande har och kommer ändra livet för mig. Massa grill jobb och massa ny vänner.
Har du kontakt med någon /några från årets program?
Jag bor på västkusten och dom andra bo på andra sida då är det svart att hålla kontakt med dom, jag har mest kontakt med deltagare från andra sessioner som bo på västkusten .
Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?
Vet inte än men jag har fått massa sponsorer och dom har massa planer som kommer bli väldigt intressant. Mest sugen är jag på att ha ett eget grill program eller liknande. Hittills har jag vid min sida Weber / Mora Knivar / Witloft läder förkläder och ett skärbräde företag från Skåne.
Hur uppkom ditt grillintresse?
När jag var ett barn och scout, älskar eld doften.
Vad gör dig till en duktig grillare?
Jag kan grillar allt och kan anpassa mig efter vad som finns om det är kol eller gas eller om det är fisk eller kött, jag löser det mesta.
Hur ofta grillar du?
För mycket.
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
Vad är det?
Vad lägger du helst på grillen?
Tomahawk Stek
Hur många grillar har du hemma?
2stk 67′ weber, 2stk 57′ weber, 1stk 57 WMS weber, 1 stk Spirit Gas weber, 1 stk Go anywere kol, 1 stk Go Anywere Gas, 1 stk Fireplace weber. 9 stk total.
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Slänga den och köpa något annat.
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Jamie Oliver
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Grillade kräftor med dill, vitlök och smör till en början. Sen pulled pork som jag köra för typ 19 timmar på röken .Till efterrätt kör jag min grillade ananas med min egen stjärnanis / nejlikor rubb / med mera.
Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?
Köpa kött istället.
Vad är det konstigaste du har grillat?
Struts ägg.
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
Testa med äpple, salvia, fläskkött, det är skit gött.
Vad har du för råd till nya grillare?
Boka mig för en kurs.
Vad är en ”rubbad kyckling”?
Svenska humor?
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol båda
Öl/ vin
Sommar /vintergrillning båda
Per Morberg /Andreas Mathiasson båda
Den 6 september 2016 10:04 skrev Svendsen, Jens <jens.svendsen@ltblekinge.se>:
Hej Ben!
Vad roligt det var att träffa dig på FIR i helgen. Vad kul att du ville vara med i min intervjuserie. Tror du att du hinner att svara på dem innan lördag? Skicka gärna med lite kort på dig och sådant som du grillat.
Först vem är Ben, ålder, bostadsort, familj mm.
Du är inte född i Sverige eller? Vad är du ifrån?
Förra helgen var du med och deltog i FIR (Fästning i Rök) vad tycker du om detta evenemanget?
Du var med i årets grillmästarna, hur gick det för dig?
Vad gjorde att du valde att anmäla dig till tävlingen?
Vilket var det svåraste momentet /tävlingen tycker du?
Om det är någon som läser detta och funderar på att söka till tävlingen, vad skall man träna på och hur skall man förbereda sig?
Vad tror du ditt deltagande i tävlingen kommer att betyda för dig?
Ha du kontakt med någon /några från årets program?
Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?
Hur uppkom ditt grillintresse?
Vad gör dig till en duktig grillare?
Hur ofta grillar du?
Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?
Vad lägger du helst på grillen?
Hur många grillar har du hemma?
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Vilken är din stora idol inom grill /bbq?
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?
Vad är det konstigaste du har grillat?
Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig
Vad är en ”rubbad kyckling”?
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol
Öl/ vin
Sommar /vintergrillning
Per Morberg /Andreas Mathiasson
/Jens
—
Ben Game’s BBQ
Ben benjamin.game@gmail.com mobile :- 0046705459557
Leave a Reply