En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Bobby Boban Winther

oktober 15th, 2016 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Samtidigt som de flesta av er som läser mina intervjuer följer Jonas & Andreas försök att slå världsrekordet i grillning så kommer här en ny intervju med Boban.

img_6122

 Vem är då Boban?

En man på snart 45 år (19 oktober) 🙂 Som bor Kävlinge, skåneland med fru och 4 barn i åldrarna 11,9,8, och 5.

Ditt namn låter inte svenskt, var kommer du ifrån?

Mitt ursprung är från Serbien. Mina föräldrar kom i mitten av 60-talet. Efternamnet har jag tagit från min fru Ami Winther. Därav namnet. Jag heter ju faktiskt Boban Bobby Winther. Det serbiska ligger i Boban namnet. 🙂

img_6634

Har ditt ursprung någon koppling till ditt grillande?

Serber grillar mycket, och ofta. Därför tror jag att det ligger i min natur.

Du är med i ett BBQ-team, Team FIRE. Vilka är de övriga medlemmarna i laget?

Team FIR’E består av mig själv då, och min fru Ami Winther, Johnnie Lippens, Peter Mårtensson, och Peters fru Camilla Karlsson.

Varför har man ett BBQ-lag? Hur funkar det att vara med i ett BBQ-lag?

Att ha ett BBQ lag, är nog för att man vill visa vad man kan i tävlingar, dvs att man vill både tävla, samt att som det är för vår del art få vara delaktig i något stort, och vara med in en härlig gemenskap som BBQ ger. Man träffar många nya vänner, och man lär sig otroligt mycket av varandra.

img_5656

Hur går det för ert lag?

Det går riktigt bra för oss. Vi har tävlar sen 2013. I SM, NM, och nu sist EM i Bremen. Vi har utvecklats mycket under åren. Nästa  år satsar vi på WM som går på Irland under oktober månad. Om vi nu får en biljett dit vill säga. :). (Det bestäms av svenska Grillfrämjandet, vem som får åka med eller ej). Klart att en 9:e plats på EM, bör räcka för att få komma med. Det är vår förhoppning.

Var du med i Fästning i Rök i år, vad tycker du om det evenemanget?

Jag var tyvärr inte med på FIR detta året, pga att EM kom emellan. Var med i fjol dock. FIR är en fantastiskt trevlig mötesplats för alla entusiaster och publik. Martin Söderström är helt otroligt kompetent  arrangör, som alltid ger 200% för arrangemanget.

Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?

Mina framtidsplaner, ja det är fortsätta och tävla, och utvecklas, och bidra med vad jag kan till grillvärden , och vänner som vill ha hjälp.

img_5949 

Hur uppkom ditt grillintresse?

Grill intresset har kommit successivt med åren. Man provade olika detaljer på grillen.

 Vad gör dig till en duktig grillare?

Jag är nyfiken i min natur, tror det är ett plus, varför man lyckas i slutändan. Jag frågar när jag strandar . Får mycket hjälp av många duktiga grillare, matlagare, gastronomer osv. Ni vet vem ni är.

Hur ofta grillar du?

Jag skulle gissa på 3-5 gånger i veckan. Ibland mer, bland mindre

img_6304

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Hahah. Väldigt sällan. Men jag har faktiskt lyckats, tröttnade på att se ofta blir varma som satan, och att gallret ligger för nära värmen. Jag la ett par stenar i varsin ände och la ett annat galler ovanpå. Då lyckades jag t om att få till en bra kyckling. 🙂

Vad lägger du helst på grillen?

Jag älskar fågel på grillen. Kör gärna Tupp när jag får tag på det jag vill ha.

Hur många grillar har du hemma?

Oj! 8 grillar. Om jag räknat rätt 🙂

img_6583

Hur lycka man med flintastek på grillen?

Flintastekar är klart en utmaning. Oftast är de för marinerade med sämsta kryddningen, har vid ett tillfälle lagt den i blöt och torkat den nån timme, sen har jag kört den snällt till ca 75 grader med salt o peppar. Helt ok resultat. Inget wow dock…. 🙂

Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

Bra fråga: ser upp till väldigt många. Närmst idolstatus skulle jag nog ge till Johnnie Lippens, som under EM, körde på 3 grillar samtidigt, brände sina nävar rejält, Och fortsatte som om inget hade hänt ( nästan) grymt fokuserad grillare och vän.

spatchad-tupp

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du  gjort då?

Jag skulle ta och bjuda på toast på hälleflundra, huvudrätten skulle bestå av grillad tupp med sås från skyn, pressad potatis och primörer. Som avslutning så skulle jag bjuda på en Rom. Är ingen efterrättsmänniska 🙂

toast-pa-halleflundra

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Vegetarisk ligger i tiden. Svamp är gott på grillen. Tomat likaså. Något bra recept har jag inte för tillfället.

Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

 Jag har faktiskt aldrig gjort egen korv. Får väl börja 🙂

img_6516

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

 Ha tålamod, köp en bra termometer,

håll dig till bra råvaror. Be om hjälp, för kunskapen finns där ute.

Involvera din familj.

Vad är en ”rubbad kyckling”?

Rubbad kyckling bör väl vara ett vinnande koncept. 😉

selfie

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol För min egen del kol

Öl/ vin

Sommar /vintergrillning Sommar grillning. Älskar värmen 🙂 

Per Morberg /Andreas Mathiasson Andreas Mathiasson, helt klart 

Kött /Fisk

Weber /Landmann

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *