En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Intervju med Hempa Saari

april 7th, 2017 | Posted by Jens Svendsen in intervju

På grund av att jag skall ut och resa till helgen väljer jag att rucka på era rutiner och släpper intervjun redan idag. Ditt fredags mys börjar redan nu och en rykande färsk intervju med Hempa Saari. Han bjuder på ett spännande vegetariskt recpet bland annat.

Men vem är då Hempa?

Jag är vid dagens datum 51 år, gift med Rebecca och har barnen Dante 17 år, Ebba som blir 16 i år och Bea som är 14 år, samt en utflyttad bonusson som blir 29 år och vi bor på en halv ö som heter Almare-Stäket som ligger norr om Stockholm. Arbetar på Sanifix, men tyvärr finns ingen titel på det jag gör utan jag löser kundens problem, med som gäller för vatten och avlopp etc.

Hur uppkom ditt grillintresse?

Min fru som vart grillaren, var på smaka på Stockholm och fick syn på en Broil king Keg och tyckte vi behövde en sådan, jag som tyckt att grillar över 499kr vart överpris gick med på denna dyrgrip och blev omvänd.

Vilket är ditt bästa grillminne?

Första grillningen med Broil King Keg, det var den som fick mig att fastna för grillning/BBQ.

Vad finns för framtidsplaner för dig när det gäller grillning /bbq?

Att eventuellt vara med på BBQ event, som jag blivit tillfrågad att delta på. Sen är det att finslipa olika tekniska detaljer, som fortfarande jag är nyfiken på att lära mig.

Är du med i något BBQ lag?

Nix!

Hur hittar du inspiration till det du grillar?

Det börjar alltid med vad jag och frun ska komma överens att tillaga till middag, så utgår vi från det och därefter letar recept eller hittat något från något av de sociala medierna, eller kör en hitte på mat, för att utforska våra egna kunskaper.

Var du med på FIR 2016?

Nej!

Vad gör dig till en duktig grillare?

Jag lyssnar på min fru, hon är en väldigt duktig matlagare och vore dum att inte lyssna på henne.

Hur ofta grillar du?

Av de sju dagar i veckan, så är det nog fem till sex dagar i veckan som vi grillar.

Har du någon gång lyckats grilla på en engångsgrill?

Vad faen är det för något 😉

Vad lägger du helst på grillen?

Hel kyckling eller olika delar, samt gärna något som tar lång tid att tillaga av nöt.

Hur många grillar har du hemma?

7st grillar och 2st rökar

Hur lycka man med flintastek på grillen?

Jag skulle köra låg värme och låta den vila för att sedan bränna på för yta.

Varför tror du att det är mest män som grillar, hur skall kvinnorna få mer tid för att grilla?

Jag tror kvinnorna faktiskt grillar, men visar inte upp det på samma sätt som män, det kanske inte behöver få bekräftelsen att kunna hantera elden 😉

Vilken är din stora idol inom grill /bbq?

Just nu har jag två favorit konton på instagram och det är @syndberg, @alltidgrillatoch @grillat_i_imnas

Vad tror du kommer bli 2017 års grilltrend?

Jag tror att när Jonas Cramby´s nya bok släpps, så kommer intresset för asiatisk grillning öka.

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du  gjort då?

Förrätt: rökta räkor med egen aioli och hembakt baguette

Varmrätt: Hällstekta rotfrukter med en spatch kyckling och med egen sambal majjo

Efterrätt: Grillat fruktspett och hemmagjord vaniljglass

Det är mycket prat om att man skall grilla mer vegetariskt, har du något förslag på recept?

Bönburgare 3st

 Ingredienser;

1 liten morot

2 skogschampinjoner

¼ dels rödlök

2 klyftor vitlök

2 msk majsstärkelse

2 msk bovete

1 burk svarta böner

½ chili

lite rivet citronskal

 Börja med att;

Skala och riv moroten, skölj svamp och riv ned den också.

Fin hacka löken och chilin, pressa ned vitlöken.

Rör sedan ned majsstärkelsen och bovetet, skölj sedan av bönorna och mosa dem först med en potatisstamp innan du har ned i smeten.

Salta och peppra efter ditt eget smaksinne och riv i lite citronskal.

Se till och blanda väl, sedan fukta händerna och forma tre bollar som du sedan plattar ut i lagom storlek och låt stå i kylen 1h innan du ska laga till dem.

Man kan både grilla dem samt steka, se till att innan grillning, pensla dem med olja och i stekpanna rikligt med olja, den ska ha en innertemp på 95C, då är det färdigt.

Servera med det du tycker om, men gärna något som har lite smakrikt, är mitt tips

Receptet är inte mitt från början och har ändrat den från originalet.

 Vad är det konstigaste du har grillat?

Inte där ännu!

Jag försöker att få igång en grupp på Facebook där man skall byta erfarenheter mm när det gäller att göra egen korv, har du något spännande recept, eller har du rent av aldrig testat?

Har testat att göra Jimmy Stening´s vildsvinskorv, vill gärna fortsätta göra korv men inte hunnit med.

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?

Prova, prova och fråga och fortsätt fråga och ju fler timmar vid grillen desto bättre blir man.

Vad är en ”rubbad kyckling”?

Det är en kyckling som blitt ”insmord” med goa och torra kryddor

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol

Öl/ vin

Sommar /vintergrillning bägge

Per Morberg /Andreas Mathiasson

Weber /Landmann Finns andra märken

Kött /Fisk båda

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *