Lördag igen och då skall det publiceras en ny intervju i bbq intervjuserie. Denna gången är det TheGrillfather som svarat på mina frågor.
Först och främst vem är ”Grillfather”?
Jag heter Saman Nazar 37 år bor i Gerrebacka i Hisings Kärra. Underbar fru med två söta troll på 7 och 8 år.
Hur uppkom ditt grillintresse?
Det var ju när familjen samlades på vår kanten då vi tältade ute i öknen i Kuwait där jag bodde som liten på helgerna. Älskade rök lukten från brasorna och fettet från hel lammen som droppade ner på glöden och förvandlades till en grilldimma i sol skenet som man bara inte ville gå ifrån.
Sedan alla storhelger där mamma grillade på balkongen och jag fick stå bredvid och beskåda eldens magi! Det är fascinerande vad eld kan åstadkomma i goda syften!
Tända en brasa, tända grillen och må bra eller bara tända ett ljus för en saknad fallen ängel och trösta sig i ljuset!
Vad gör dig till en duktig grillare?
Det e passionen och kärleken för mat! Jag är glad i mat och framförallt grillat kött. Jag har alltid varit intresserad av matlagning och dess olika kulturer. Smaker råvaror, tom hur man äter vissa maträtter i olika kulturer. Det finns en viss njutning i att laga mat med händerna men oxå äta den med bara händerna.(rena händer förstås)
Du var med i grillmästarna 2015, hur gick det för dig?
Jag kammade hem den legendariska femteplatsen
Vad betydde din medverkan i programmet?
Det var nära att jag inte åkte till uttagningarna om det inte hade varit för min lillebror Lavin. Den perioden då jag blev uppringd för och vara med i semifinalen i Stockholm var en tuff period för mig men Lavin var den som pushade mig och det e jag honom tacksam för. För min medverkan i programmet gav mig nya möjligheter. Samt få träffa nya människor med likasinnade intressen. Jag fick vänner för livet. En del av dom är som familj idag!
Har du kontakt med någon av de som var med i programmet?
Ja då … vi skall vara med i GrillSM 2016 på Liseberg. Martin Jimmy Jörgen och jag. Hasse skulle vara med men han kunde tyvärr inte. Robin svarar inte i telefon för han ska vara med på tv5 programmet Ullared. Jag och goa Ulrika pratar emellanåt på messenger och söta Amanda har jag saknat faktiskt och hoppas vi får ses till sommaren!
Vad lägger du helst på grillen?
Lamm testiklar … hehehe ne skoja bara. En hederlig Entrecote slår allt!
Hur många grillar har du hemma?
7 st varav en som är ouppackad.
Hur lycka man med flintastek på grillen?
Enkelt man väljer ett annat kött och grilla… ne skämt o sido :
Grilla hett för fin bränn yta på båda sidorna
Lyft av indirekt och kolla innertemperatur i den tjockaste delen skall inte vara under 70 grader. Lyft av åtsidan och vila den 5-10 min. Tranchera i jämt långa fina bitar efter smak. Häll över bbq sås efter smak och strö över chiliflakes. Jag slår vad om att gästerna kommer inte och känna igen flintasteken!
Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Bacon lindad chili marinerad hallomi ost med grillad sparris till.
Zigges chimichurri rubbade Lammracks
Irakisk bondbönsris med karamelliserad lök ghee stekt tranbär och rostad skållad mandel kryddat med zigges chicken gourmet dust lagad på en pangourmet.
Indirekt grillade Irakiska smördegsknyten fyllda med mascarpone kräm och hackad pistage och honung över.
Kan man lyckad med ”Dennis korvar” på grillen och hur isåfall?
Absolut …
baconlinda den och grilla indirekt tills baconet får fäste sedan bränn av korven. Rosta korvbröd på grillen sedan tar du en cheddar ost i brödet på med korven sedan på med jhonnys bacon dressing stark senap rostad lök …
Viola … mun orgasm garanterat!
Vad är det konstigaste du har grillat?
Chili marinerade lamm testiklar
Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Som jag brukar säga:
”A man who doesn’t spend time with his grill can never be a real man” – TheGrillfather
Vad är en ”rubbad kyckling”?
Torrkryddad kyckling som yrar omkring ?
Vad tror du kommer att bli sommarens fluga vid grillen?
Baconlindat ….
Baconlinda allt som går att baconlinda!
Det e så himla gott …
Vilka briketter använder du helst?
Webers kokos briketter
Nu till snabb frågorna:
Kol /gasol
Öl/ vin båda
Sommar /vintergrillning 365 dagar om året
Per Morberg /Andreas Mathiasson
Jag gillar Per men tycker Andreas e duktig på att skapa nytt och sätta trender!
Leave a Reply