En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Kamben med hemmakokt glaze

april 29th, 2015 | Posted by Jens Svendsen in Fläskkött | Glaze | Kamben | Marinad

Ni som följer denna hemsidan /bloggen har ju lärt er att när jag är beredskapsledig brukar jag göra något lite extra. Denna gången är det inte allt för komplicerat men det blev riktigt gott skall ni veta. Jag är väldigt svag för grillade kamben. Denna gången gjorde jag enligt ett nytt marinad recept se nedan och sedan kokade jag en egen glaze. När det gäller kambenen vill jag att de skall vara riktigt kladdiga och goda.

IMG_1251.JPG

Marinad:

1 msk socker
1 msk vinäger
2 msk chilisås
1 msk worchestersås (se bild och recension nedan)
1 msk senap
1 msk mörk sirap
2 msk ketchup
1 msk sweet chilisås
1 msk soja
1 msk färsk /torkad ingefära

Blanda ingredienserna och lägg köttet i marinaden minst 2 timmar innan grillningen.

IMG_1245.JPG

Lagritos är ett företag från Karlskrona som gör en massa spännande såser mm. Denna fick jag test av dryckesglas.se  den var riktigt god och man kunde ätit den bara som den är. Jag har testat att ha den i mina högrevsburgare även där blev den grym. Jag rekommenderar verkligen er att köpa denna, använda denna länken för mer information. http://www.dryckesglas.se/Lagritos-Englaendarn-Worchestersas

Glaze receptet gjorde enligt följande:

Det passar till nöt, vilt och gris.

1 dl svartvinbärsgele
1 dl konc svartvinbärssaft
1 dl äppelmos
2 msk konc kalvfond
1 citron, saft och rivet skal

Koka ihop alla ingredienserna i ca 50 min, den skall vara lite seg i konsistensen, smaka av med svartpeppar.

Detta receptet kanske ni skall testa imorgon (Valborg) då det är en stod dag för er som inte grillar året om, det sägs att det är första grillardagen för de flesta.

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *