Efter att ha sett ett inlägg av 2013:s grillmästare Andreas Mathiasson kunde jag inte låta bli att maila honom om receptet på det receptet. Jag hade egentligen inga förhoppningar om att han skulle svara mig, men en dag kom så svaret.
Lägg kycklingfilé i en marinad av följande:
Soya, lite färsk ingefära, chili, farinsocker, sambal oelek, kycklingfond, lime, honung och sesamolja.
Använd marinaden till att glaza kycklingfilén under grillningen.
Servera med massa koriander.
Lätt och väldigt gott.
Nu när våren snart kommit på allvar vill jag passa på att tips om ett ölglas som man kan köpa på http://www.dryckesglas.se
http://www.dryckesglas.se/Bier-Sommelier-olglas-40-cl-Borgonovo
Ölen som är i glaset är en stout med rökigt inslag. Jag har alltid haft en dålig inställning till så här mörk öl, men efter att ha testat denna har jag ändrat mig. Den smakade inte så mycket rök som jag trodde utan den smaken kom mer i eftersmaken. Det som är extra roligt med denna stouten är flaskan med Herman Hedning på. Här finns mer information om den: http://www.systembolaget.se/30210
Leave a Reply