Här kommer ett tips på en variant av kycklingkebab, det funkar utmärkt som vardagsmat och till fredagsmyset.
Det här behöver du för att laga kycklingkebab till 4- 5 personer:
1 kilo kycklingfile
1/2 dl rapsolja + 1 msk saft av pressad citron
pommes
Tillbehör: isbergssallad, gurka, rödlök, tomat och fetaost.
Kryddningen :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver (ta mer om ni vill ha det starkare)
3 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
( blanda alla kryddor och förvara i en burk med lock.)
Kebabsås:
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
2 msk chilisås
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlök
dofta över cayennepeppar
Gör kycklingkebab så här:
Strimla kycklingen tunt tunt, lättare att jobba med halvfrusen kycklingfile. Lägg i en skål och vänd ner rapsolja och citronsaft.
Krydda med valfri mängd kebabkrydda ( jag hade cikra 3- 4 msk ) och blanda om med kycklingen. Ställ in i kylskåpet ett par timmar. Rör under tiden ihop ingredienserna till kebabsåsen och ställ kallt fram till servering. Värm på pommesen, stek kycklingkebaben och vill du ha mer kryddig kebab, kan du krydda under stekningen. Och servera sedan med krispig sallad & sås.
Eftersom vi ofta fotograferar vår mat ville inte lilla Alice 4 år vara sämre här är hennes variant på kyckingkebab.
Leave a Reply