Att dela köttet i bitar och trä upp på spett är ett bra sätt att korta grilltiden. Igår tog vi fram lammentrecoté som vi marinerade enligt följande:
1 vitlöksklyfta
1 tsk krossad rosépeppar
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk stött kardemumma
1/2 dl pressad citron
1 tsk rivet citronskal
1 msk honung
1/2 dl olivolja
Skala och pressa vitlöksklyftan. Blanda vitlöken med peppar, ingefära, kardemumma, citronsaft och skal, honung och olja.
Skär köttet i mindre bitar och lägg det i marinaden minst 30 minuter.
Låt köttet ligga i rumstemperatur minst 30 min innan det skall grillas.
Under tiden det grillas salta och peppra.
Lammspetten precis pålagda på grillen.
Dags att hugga in. Det var gott och spännande att testa en marinad med lite nya kryddor som man kanske inte brukar använda sig av.
Idag på förmiddagen var vi och klippte Alice, köpte julgran och handlade lite.
Snart skall granen kläs, jag skall kolla på Liverpool-Cardiff nu och sedan avslutas kvällen med hemmagjorda hamburgare. Vi ska mala högrev o göra egen färs till hamburgarna, spännande!
Det kommer att bli lite mer frekvent bloggande nu när vi närmar oss jul, jag skall ju lägga in sill mm.
Ha en bra lördag, det skall jag ha!
Go Liverpool!! YNWA!
Leave a Reply