En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Nu är det hög tid att göra hemmagjord glögg

november 8th, 2014 | Posted by Jens Svendsen in Dryck

Förra året testade jag att göra hemmagjord glögg och det blev en succé, Igår satte jag till årets sats, det är hög tid att göra det nu för den skall stå minst 3 veckor men helst 6 veckor. Det är verkligen inte svårt och det sköter sig själv, varför inte testa? Vi fick receptet av en arbetskamrat till Caroline.

20131215-211240.jpg 20131029-094913.jpg

Svendsens årgångsglögg, ingredienser:

5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst, 50g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
Ett par bitar pomeransskal
1 kanelstång
500 g russin
2,5 kg strö socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i eller ett löst liggande lock över – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex veckor. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen, värm och njut.

Av förra årets flaskor hann vi inte dricka upp dem och de har vi testat nu när det var lite ruggigt ute och ja den är godare i år när den stått till sig på flaskorna.

Nu är det snart dags för Jämjöhalvan, ett lopp som går här runt i Jämjö. Jag skall denna gången ta mig runt milen och med en målsättning på under 50 minuter. Det kommer inte bli lätt men ett försök skall jag göra att klara den tiden. Nästa år skall jag försöka mig på halvmaran. Lycka till alla som skall springa idag.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *