En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Ny intervju med Zigge

februari 16th, 2019 | Posted by Jens Svendsen in intervju

Förra helgen blev det ingen intervju på grund av att jag låg sjuk. Men denna veckan kör vi en intervju med Michael ”Zigge” Sigurdsson. De flesta av oss som håller på med grill och kött vet säkert vem detta är, nämligen RUB kungen Zigge. Denna intervju innehåller lite reklam för hans kryddor.

Vad har du för andra intressen förutom grill /bbq?
Älskar natur med hav och berg. Skidåkning/snowboard och matlagning.

Hur uppkom ditt grillintresse?
Har alltid älskat eld i alla dess former. Det riktigt stora intresset började när jag träffade en gammal vän på en idrottstävling som tipsade om Weber grillklubben på Fb.

Vilket är ditt bästa grillminne?

Att få deltaga på Grill VM på Heden 2015 där jag stod i ett tält med Grillshopen som Miro driver och där träffa Saman ”The Grillfader ” Nazar, Jörgen Hemmingsen mfl från Grillmästarna . Vi hade sjukt kul ihop de dagarna .

Du driver ju Zigges BBQ, där du tillverkar egen rub, hur kom du på tanken att du skulle ge dig in på denna marknaden?


Allt började slumpmässigt med ett par brutna revben och på det vinsten i Aftonbladets stora grilltävling som jag då vann med min Gourmetburgare med smak av svarta vinbär. Grunden i Ruben jag gjorde blev såsmåningom Dream Dust som idag är min signatur Rub och en av Sveriges mest sålda Rubs. Slump och passion och smaksäkerhet kan tydligen ta en långt.

Hur går det för företaget?
Jag tycker det går bra. Egenföretagare är slitigt med fantastiskt kul. Vi har nästan dubblat vår försäljning varje år. Det får man väl vara nöjd med.

Hur ser framtiden ut för företaget?


Skall bli spännande att se vart detta kan ta vägen.

Hur kommer du på dina kryddblandningar?
Mycket är inspiration från resor, matlagningsprogram från världens alla hörn.

Vad kommer du ut med för nyheter nu till våren, sommaren?
Det kommer nyheter under året. Bla kryddor för vegan och grönsaker lite nya salter mm

Vilken krydda rekommenderar du till flintastek?
Dream Dust Ancho

Vilken krydda rekommenderar du till hel kyckling?
Smör och chicken gourmet alt Dream Dust citrus

Vilken krydda rekommenderar du till fisk?


Seafood gourmet och Herbs n lime och givetvis Chimichurri.

Vilken krydda rekommenderar du till hamburgare?
Då får det bli db was here eller Dream Dust original

Var du med på FIR 2018? Vad tycker du om detta evenemanget?

Självklart var jag det! Martin Söderström som håller i det är en god vän och en fantastisk människa. Jag hoppas verkligen att det blir FIR 2020 .
Vad gör dig till en duktig grillare?
Min passion samt att jag är nyfiken och experimenterar mycket och det lär man sig mycket på. Man måste misslyckas för att bli bättre. Många tror att vi som syns ofta på tex Facebook aldrig misslyckas men det stämmer inte. Jag misslyckas dock inte lika ofta nu som förr. Man lär ju sig av sin misstag.

Hur ofta grillar du?
Just för tillfället inte mycket. När man har kryddor och grillning som yrke blir det inte på samma sätt som för. Grillväggen kan ibland vara tung. Men snart är det högsäsong och då blir det mycket event för min del. Då blir det eventgrillningar flera ggr i veckan.

Vad lägger du helst på grillen?


Majs tycker jag är underbart att grilla. Färsk med blasten kvar. Ett gott smör med en härlig Rub under. Det är grymt. Annars är väl Flapmeat fortfarande en stor favorit.

Hur många grillar har du hemma?
Alldeles för många !!! ???

Vad har du för förebild när det gäller grill /bbq?
Det skulle väl vara Jonas Borssén som var tidig pionjär i Sverige och som nu lyckas fantastiskt i tävlingar världen över ihop med Pierre Öxell som också är en god vän sedan måste jag säga Niklas Ekstedt som inspirerat mycket när det gäller öppen eldgrillning.

Vad tror du kommer bli 2019 års grilltrend?


Vegetariskt hoppas jag. Det finns mycket kul att lära sig att grilla där men en riktigt fin köttbit från FLS är ju aldrig fel heller.

Om du skulle laga en trerätters middag till mig och min familj på grillen, vad hade du gjort då?
Förrätt : Grillad pilgrimsmussla på en bädd av sjögräs toppad med en honungs/limevinegrette.
Huvudrätt: Grillad hängmörad entrecôte med en pommes Jackson och en hemslagen citronbearnaise. Grillad sparris och brysselkål som smörslungats med vitlök, chili och citronzest
Efterrätt: Grillad äpplekaka med min Julrub och en hemlagad vaniljsås.

Vad är det konstigaste du har grillat?
Krokodil

Vad har du för råd till nya grillare? Hur skall de bli lika duktiga som dig?
Öva öva öva och våga gå utanför boxen. Tänka på att smaka av ordentligt samt låt saker få ta tid och sedan är förberedelser inför grill A och O Grilla så ofta du hinner å kan då du kommer du lyckas bra.

Har du något Instagram konto, vad heter du där isåfall?
ziggesbbq

Vilket är det bästa tillbehöret till grillat?


En riktigt god sås är alltid pricken över i:et. Just nu är jag torsk på Bordelaise

Nu till snabb frågorna:

Kol /gasol

Öl/ vi

Sommar /vintergrillning, vinter en solig å fin dag

Weber /Landmann Helst ingen av dom. Men måste jag välja. En riktigt gammal Weber som inte tillverkats i Kina med allt vad det innebär.

Kött /Fisk

 

 

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *