I fredags var det äntligen fredagsgrillning igen, det har varit lite uppehåll med det de senaste veckorna. Jag tänkte att jag skulle grilla en fläskfilé, men vad skulle jag göra med den? Jag tänkte på att man kan ju använda en del olika spritsorter i marinaden såsom whisky och cognac. Jag kollade vad vi hade hemma och fann en flaska punsch. Då tänkte jag direkt att den skall jag ha i marinaden. Jag gjorde enligt följande:
Punschmarinad:
1,5 dl olja (valfri)
1 msk woichester sås
1,5 msk sambal oelek
2,5 msk punsch
Tabasco (valfri mängd)
2 msk sweet chilisås
En kryddblandning med örter (kan uteslutas)
Blanda alla ingredienserna och låt köttet mariner minst 1 timme.
Klart för servering, jag glazade filén i slutet med denna glaze från grillhouse.se: http://www.grillhouse.se/bbq-saser/american-stockyard-red-raspberry-bbq-sauce.html
Leave a Reply