Kladdkaka med Polly
KLADDKAKA MED POLLY
Kladdig kaka, seg brownie och frisk cheesecake – tre favoriter i ett. Kakan smakar bäst
om den görs dagen innan och serveras med vispad grädde eller vaniljglass.
Receptet gäller för 12 bitar
Ingredienser
150 g Svenskt Smör från Arla
150 g mörk choklad 70%
100 g rostade salta cashewnötter
3 ägg
2 dl färskost naturell
2 dl rårörsocker
2 dl vetemjöl
100 g segt chokladgodis, t ex Polly
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter och ströa
med råsocker. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret.
Låt det smälta under omrörning. Ställ åt sidan. Hacka nötterna grovt. Dela ett ägg i
gula och vita, rör ihop gulan med färskosten. Visp ihop sockret med äggvitan och de
resterande äggen, vispa ner chokladen. Vänd ner, nötter, mjöl och hälften av godiset.
Häll chokladsmeten i formen. Klicka i färskosten och rör runt så att det blir ett
mönster i kakan. Strö över resten av godiset. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min,
den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Servera med lättvispad grädde
eller vaniljglass.
Leave a Reply