Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär
Ingredisenser 4 port:
Pannacotta:
1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
Marinerade bär:
4 dl bär, t ex jordgubbar, hallon, björnbär
2 -2/12 tsk strösocker
1 lime
Så här gör du:
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
- Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
- Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
- Skär ev. bären i mindre bitar. Lägg dem i en skål och strö över socker och rivet limeskal.
- Garnera pannacottan med bär
Leave a Reply