Het torskrygg i ugn
4 st torskfileer eller torskrygg
1 pkt bacon
6 soltorkade tomater
1 näve färsk spenat
1 scharlottenlök
Dela baconen i fyra bitar och stek i stekpanna. Finhacka lök. soltorkade tomater och hacka i spenat.
Lägg i blandningen i stekpannan på slutet och stek med baconen.
3 msk smält smör blandas med: 2 tsk sambal oelek 3 krossade vitlöksklyftor Salt, peppar
Lägg ovanstående smörblandning i en ugnsfast form, som ni sedan lägger torskryggsfileerna ovanpå.
Fisken kryddas med:
– ca 1 msk persillade
timjan efter smak
salt och peppar
Ovanpå lägger ni nu baconröran.
In i ugnen på 200 grader i ca 15- 20 minuter (innetemperatur 56 grader), glöm inte ösa fisken med smörblandningen, vi öste den 3-4 gånger.
Serveras tex med en färgrik sallad med rödkål, macheblandning eller pressad potatis.
Leave a Reply