Pulled Pork
Pulled Pork
Portioner: 6 ingredienser:
1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit. 3 tsk salt 3 krm nymalen svartpeppar 2 gula lökar 1 hel vitlök 1 flaska barbequesås hickory (a´250 ml)
Här ligger köttet redo för att ställas in i ugnen.
Till servering:
12 portionsbröd t.ex minibaguette, källarfranska, tortila bröd eller pita bröd. 1 fint strimlad rödlök 1 burk tomatsalsa 1 burk majs 3 dl gräddfil
Så här gör man:
1. Sätt ugnen på 125°C.
2. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Lägg det i en gryta med lock som tål ugnsvärme.
3. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om i köttet i grytan. Häll på babecuesåsen så det täcker kött och lök. Sätt på locket, låt köttet står i nedre delen av ugnen 4-5 timmar, tills det är riktigt mört.
4. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen. Det gjorde inte jag denna gången utan vi tog upp köttet och drog isär det på en tallrik.
5. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.
Det var riktigt gott och vi skall testa detta på våra barn någon helg framöver. Jag tror att de kommer att gilla det, det påminner lite om gyros och tacos.
Leave a Reply