Kycklingwok ala Jens
Jag gjorde enligt följande:
Först kokade jag äggnudlar enligt instruktioner på förpackningen. Hällde sedan av vattnet och sköljde dem, slog på lite olivolja så de inte skulle klibba ihop.
Medans nudlarna kokade skar jag upp kyckling filé och grönsakerna som jag ville ha i. Jag hade i lök, vitkål, morötter, broccoli, paprika, purjulök, en röd chili frukt och hackad ingefära.
Jag delade kycklingfilén i mindre bitar men inte för små för då blir de för torra.
När jag stekte kycklingfilén hackade jag i en vitklöksklyfta samt en tesked sambal oelek för att ge det lite mer smak.
När jag stekt kycklingen la jag detta i en större gryta för vi saknar en riktig wok.
Sedan var det dags för grönsakerna att stekas, stek dem inte på för hög värme och häll gärna i lite fisk sauce och sesamolja.
Efter att alla grönsakerna blivit klara, blanda allt i en wok /stor gryta. Värm på det lite och servera.
Klart att äta.
Leave a Reply