Svamp och paprika kyckling
4 port.
Ingredienser:
600 g kycklingfilé
1 paprika
200 g svamp
2 vitlöksklyftor
1 msk flytande matfett
salt och peppar
2 dl vispgrädde
2 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
1 msk balsamvinäger
Majsstärkelse
1 dl basilika eller persilja
Gör så här:
1. Skär kycklingfilén och paprika i bitar. Ansa och skär svampen i halvor. Skala och hacka vitlöken.
2. Stek kyckling, svamp och vitlök i en stekpanna med matfettet i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Rör ned paprika, grädde, buljong och balsamvinäger, låt allt koka ihop några minuter. Red eventuellt av med lite majsstärkelse utrört i kallt vatten. Strimla och vänd ner basilika eller persilja.
4. Servera kycklinggrytan med pasta eller ris.
Leave a Reply