En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Packad rostbiff i Kilkennybad

20131208-111645.jpg

 

Ingredienser:

  • 1 bit rostbiff (det går även bra med flankstek)
  • 2 Kilkenny öl på burk eller flaska
  • 8 klyftor vitlök, krossade eller pressade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 2 msk salt (utan jod)
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 hackad gul lök
  • 2-3 st jalapenos
  • rökt skinka
  • 1 dl riven ost med mycket smak (tex lagrad prästost) Steksnöre

Gör så här:

  • Trimma flanksteken från fett och hinnor. Får du tag på en relativt platt bit är det bra, men annars skär i den så du får ett platt ark.
  • Lägg den mellan två ark av plastfolie och banka ut den med en kastrull eller kötthammare.
  • Lägg Flanksteken eller rostbiffen i en zippåse och häll i ölen, 6 vitlöksklyftor, chiliflakes, persilja, salt, peppar och vinäger.
  • Förlut påsen och försök få ut så mycket luft som möjligt.
  • Låt ligga i kylen i ca 24 h, se till att hela köttbiten är täckt av ölen.
  • Hacka upp jalapenos, lök och kvarvarande vitlök.
  • Fräs 3-5 minuter i lite olja, låt svalna.
  • Torka av flanksteken ordentligt och lägg på en skärbräda.
  • Salta och peppra lätt.
  • Bland ihop jalapeno och lökröran med den rivna osten.
  • Strö ut hackad rökt skinka över hela ”köttarket”
  • Toppa med öst och lökröran.
  • Platta till.
  • Rulla ihop flanksteken och bind ihop med steksnöre
  • Starta grillen och grilla steken runt om på hög temperatur.
  • Grilla indirekt i ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är 58 grader.

20131208-111333.jpg

Rostbiffen klar att läggas på grillen.

20131208-111353.jpg

 

Grillas indirekt.

20131208-111403.jpg

 

Rostbiffen klar att skäras upp.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *