Packad rostbiff i Kilkennybad
Ingredienser:
- 1 bit rostbiff (det går även bra med flankstek)
- 2 Kilkenny öl på burk eller flaska
- 8 klyftor vitlök, krossade eller pressade
- 1 tsk chiliflakes
- 2 msk hackad färsk persilja
- 2 msk salt (utan jod)
- 1 tsk malen svartpeppar
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 hackad gul lök
- 2-3 st jalapenos
- rökt skinka
- 1 dl riven ost med mycket smak (tex lagrad prästost) Steksnöre
Gör så här:
- Trimma flanksteken från fett och hinnor. Får du tag på en relativt platt bit är det bra, men annars skär i den så du får ett platt ark.
- Lägg den mellan två ark av plastfolie och banka ut den med en kastrull eller kötthammare.
- Lägg Flanksteken eller rostbiffen i en zippåse och häll i ölen, 6 vitlöksklyftor, chiliflakes, persilja, salt, peppar och vinäger.
- Förlut påsen och försök få ut så mycket luft som möjligt.
- Låt ligga i kylen i ca 24 h, se till att hela köttbiten är täckt av ölen.
- Hacka upp jalapenos, lök och kvarvarande vitlök.
- Fräs 3-5 minuter i lite olja, låt svalna.
- Torka av flanksteken ordentligt och lägg på en skärbräda.
- Salta och peppra lätt.
- Bland ihop jalapeno och lökröran med den rivna osten.
- Strö ut hackad rökt skinka över hela ”köttarket”
- Toppa med öst och lökröran.
- Platta till.
- Rulla ihop flanksteken och bind ihop med steksnöre
- Starta grillen och grilla steken runt om på hög temperatur.
- Grilla indirekt i ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är 58 grader.
Rostbiffen klar att läggas på grillen.
Grillas indirekt.
Rostbiffen klar att skäras upp.
Leave a Reply