Rättikagratäng
Recept rättikagratäng
4 port.
1 st medelstor rättika ca 600g 100 gram smör 0,5 dl grädde 5 dl riven ost 1 st vitlöksklyfta (vi hackade en klyfta och la mellan varje lager) Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 graader
Skala rättikan och skiva tunna skivor. Koka dem ca 20 min under lock i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Låt skivorna ånga av.
Smöra en ugnsfast form. Lägg ett lager rättika , pressa över vitlök. Strö på ost. Varva ost och rättika och avsluta med rättika. Salt och peppra efter smak och häll över grädden. Hyvla eller klicka över resten av smöret. Toppa med riven ost.
Gratinera i ugn ca 15-20 min eller tills osten fått fin färg. Häll på mer grädde om det verkar tomt.
Servera!
Leave a Reply