Nu när hösten börjar närmar sig och svamparna tittar upp lite varstans i skogarna, vad passar då bättre än en kantarellmacka? Det är inte mycket som slår en kantarellmacka. För ett tag sedan testade vi detta receptet som innehåller kantareller mm. Väl värt att testa om ni blir trötta på att äta kantarellmackor.
Ingredienser till 4 port:
200 g djupfryst eller torkad blandsvamp t ex trattkantareller, soppar, blodriska eller svamp på burk. 200 g blandsvamp motsvarar 1 burk (à 220 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl crème fraiche
1/2 dl hackad persilja
4 lövbiffar (à 125 g)
Till servering:
Klyftpotatis
Gör så här:
1. Låt djupfryst svamp tina eller blötlägg torkad svamp. Låt burksvamp rinna av. Hacka svampen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svampen och de båda löksorterna i hälften av matfettet i en stekpanna tills all vätska kokat in. Krydda med hälften av saltet och pepparn.
2. Låt fräset svalna och blanda i crème fraiche och persilja.
3. Fördela svampröran på ena halvan av lövbiffsskivorna. Vik ihop och fäst eventuellt med trästickor.
4. Hetta upp resten av matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs köttet i och får steka på medelstark värme ca 2 min per sida.
5. Servera köttet nystekt med klyftpotatis och en blandad sallad.
Leave a Reply