Igår innan småkronorna spelade semifinal i JVM mot Ryssland så lagade vi detta hemma.
Ingredienser 2 port:
4 st färska pilgrimsmusslor
1 msk smör, rumstempererat
flingsalt
svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
1/2 st schalottenlök, finhackad
hackad persilja
Gör så här:
Rör ihop det mjuka smöret med salt, peppar, pressad vitlök, hackad schalottenlök och persilja.
Värm upp en stekpanna. När pannan är het, tillsätt smörblandningen och låt smälta och bli varm. Stek pilgrimsmusslorna hastigt, max 1 minut per sida i smöret.
Lägg upp pilgrimsmusslorna på en tallrik och häll smöret över. Servera genast!
Till detta serverades ett mousserande vin, länk.
Vi testade att dricka vinet i ett glas vi testar åt dryckesglas.se.
När du har fest eller när det händer något speciellt, då passar detta champagneglas perfekt.
Detta coupe champagneglas även kallad svängare är ett alternativ till det traditionella flöjtglaset.
Elegance champagneglas har en lång stjälk med en låg kupa till att innehålla champagne eller mousserande vin.
Passar perfekt när du känner för att vara lite annorlunda, servera en dessert, en finare champagne eller en cocktail med lite extra stil.
Perfekt för fester, bröllop och andra speciella tillfällen.
Mer info om glaset.
Alice tycker om att hjälpa till i köket. Idag skall hon på ponnybus hos Kristianopelsryttarförening, bilder från det kommer upp framöver på sidan.
Här kommer lite bilder från fredagens grillning. Det blev som ni säkert vet Kilkennybadad fläskytterfilé som serverades med klyftpotatis,samt kokt sparris. Kilkennybadets recept finner ni här.
Potatisen innan de skall in i ugnen.
Köttet är fyllt och redo för grillen.
För att inte bränna köttet och osten skall rinna ut så grillade jag på indirekt grillning.
Fläskytterfilén klar att skäras upp.
Idag skall jag sopa ut julen medans Alice och Caroline är på ponnybus. Sedan i eftermiddag skall vi till mina föräldrar och äta middag, skall bli skönt att åka iväg och komma till dukat bord.
Idag håller vi så klart på Sverige som spelar JVM final mot Finland!
Leave a Reply