En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Snickerscheesecake

september 14th, 2015 | Posted by Caroline Svendsen in Bakverk | Efterätt

Hej på er!
Nu är det gottegrisen som varit i farten igen 🙂 Här kommer ett recept på en riktigt god cheesecake! När jag såg bilden och ingredienserna på Jennys matblogg tänkte jag -Japp detta ska testas! När jag öppnade burken med färdig karamelliserad mjölk så skulle vi provsmaka den såklart, jösses så sött o gott.. Tur jag köpte TVÅ burkar!

IMG_3625.JPG

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
1/2 burk med karamelliserad mjölk
250 gram salta jordnötter
3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad
Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk grädde
Jordnötter

Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, jag använde nästan hela jordnötspåsen förutom cirka en knapp dl.
Grovhacka och blanda ihop med knappt halva burken med den karamelliserade mjölken. Platta ut i den runda formen med avtagbara kanter.
Ta fram tre olika skålar, dela äggula och äggvita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna.
Vispa sedan grädden fluffig.
Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitan blir fluffig, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum, du ska kunna hålla skålen upp och ner när det är hårt vispat.
Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden, blanda allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev.
Riv ner mjölkchokladen i smeten. Häll sedan i smeten över jordnötsbotten och frys in med plastfolie över. Spara resterande kolakräm i en skål och lägg på toppingen innan servering.
Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten. Och ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara fomen.
När du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i kolakrämen ( den karamelliserade mjölken ) och fördela ut över cheesecaken, strö över resten av jordnötterna och servera.

Supersmarrigt, så ni utan Jordnötsallergi TESTA!

/Caroline

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *