Idag har det verkligen varit söndag på många olika sätt. Jag har inte varit så pigg idag efter en trevligt kväll hemma hos Macke och Malla, tack för allt gott! Sedan nu på eftermiddagen kom lite av söndags ångesten krypandes, jobb imorgon. Jag hade nästan fått den sköna semester känslan och det kändes verkligen som att semestern har börjat, men så är icke fallet just nu, men snart. Idag när jag inte hade så mycket att göra kokade jag en ny glaze som jag hittade på nätet och den blev helt ok.
Recept Barbequeglaze
2 dl chilisås av ketchuptyp (jag tog ketchup för jag hade ingen chilisås)
2 msk socker
2 msk soja
1 dl äppelmos
2 tsk liquid smoke
2 msk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
4 droppar av tabasco
Koka upp alla ingredienser och låt den puttra på svag värme i 5 min, låt kallna.
Glazen koker på spisen.
Till middag idag grillade vi flintastek och till detta gjorde vi nypotatis i ugn och whiskeysmörsås. Glazen använde vi till flintan och den passade bra, den blev lite stark och det var gott.
Recept whiskysmörsås
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk smör
1 1/2 msk tomatpuré
1 1/2 msk kalvfond
1 1/2 dl vatten
2 msk sweet chili sauce
2 msk balsamvinäger
50 g smör
2 msk finhackad basilika
2 msk whisky, gärna irländsk eller skotsk
Fräs vitlöken i smör på svag värme i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt tomatpuré, fond, vatten, sweet chili sauce och balsamvinäger. Låt koka ihop till en simmig konsistens, ca 5 minuter. Hit kan man förbereda såsen. Innan servering hetta upp såsen och kicka i smöret under omrörning. Smaksätt med whisky och basilika.
Whiskysåsen klar att servera.
Leave a Reply