Igår åt vi thailändsk fläskfilé serverat med ris enligt detta receptet.
Ingredienser
4 port
500 g fläskfilé
2 st purojökar
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk ingefära
1 st köttbuljongstärning
2 dl kokosmjölk
2 dl matlagningsyoughurt (denna kan uteslutas om man vill ha mer smak och lite mer kryddig mat)
Gör så här:
Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukten.
Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3 min/sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några min. Smaksätt med riven ingefära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera direkt med kokt ris.
Idag skall vi grilla och vi skall göra en beer can chicken, jag skall se om jag kan hitta på något nytt eller om jag köra på mitt recept som finns här på sidan.
Idag är jag ledig, Alice har jag lämnat till henne gudmor Mia som skulle åka till Wämö parken med henne. Jag har varit ute och sprungit en runda på förmiddagen och nu precis har jag hämtat partytält, bord och stolar till kräftskivan.
Ha en bra fredag och en skön helg!
Leave a Reply