Igår testade jag vakummarineraren som jag fått av Caroline. Jag gjorde en egen marinad med vitlök, sweet chili, olja, liquid smoke, lite kryddor. Eftersom vi inte var hemma förrän vid 17 tiden så hann inte köttet ligga i marinad så länge, typ ca 1,5 h. Men hur blev då köttet? Jo det blev mört, det kanske beror på att det är fint kött från början. Vad jag har läst i recensioner på nätet så skall vakummarineraren öppna porerna och fibrerna i köttet och det skall göra att det man marinerare blir mer effektivt marinerat. Det är en spännande pryl detta och jag kommer så klart att använda den många gånger framöver både till kött men den skall också kunna användas till grönsaker för att hålla dem fräscha. Det kommer att komma mer om marineraren framöver så håll koll på sidan.
Ikväll skall vi till våra kompisar Macke & Malla och deras barn, undrar vad de bjuder på? Grillat?
Ha en bra helg och njut av vädret och grilla med måtta!
Leave a Reply