En webplats med allt från familjeliv till grillning.
Header

Whiskysky

april 13th, 2014 | Posted by Jens Svendsen in Efterätt | Entrecoté | Fläskkött | Sås

Det har varit lite dåligt med uppdatering på hemsida den senaste veckan, men det har sina förklaringar, jag har varit krasslig. Nu är jag nästan helt återställd efter min förkylning, skönt.
I fredags stekte vi entrecoté och till det serverades klyftpotatis. Sedan kom vi till den där frågan igen, vad skall vi ha för sås? Jag skickade ett meddelande på till Joachim Malmsten som vi hade på besök hos oss i förra helgen. Jag fick ett snabbt svar tillbaka av honom och han rekommenderade en whiskysky enligt detta receptet:

Karamellisera socker ca 0,5 dl i en kastrull slå på 3 dl rödvin och koka ihop. Häll i lite av en fond från Bong som har en som heter schalottenlök. Koka ihop och smaka av med salt o svartpeppar samt till sist en skvätt Whisky om den inte är god innan.

20140413-073933.jpg
Såsen gick åt nästan alltihop och den var jättegod, rekommenderar er att testa.

Joachim överraskade mig också i veckan då han kom förbi en dag med nykokt äppelchutney och chokladpraliner som han gjort själv, denna gången med smak av lakrits, kan verkligen rekommendera er att kolla in denna hemsidan: http://malmstensmatochchoklad.wordpress.com kanske dags att beställa lite godis att ha hemma till påsk? Är en jättebra gå-bortpresent, till fröken på skolavslutningen eller kanske som påskpresent. Vi kan också rekommendera er att bara köpa o äta för att det är så himla gott!

20140413-073940.jpg

Ja då är det konstaterat att man inte är en vanlig kille som grillar utan rätt så ovanlig, men det är lika gott att grilla vinter som sommar.

20140413-073951.jpg
Igår vårstädade vi i trädgården, jag passade på att ge mina grillar en omgång.

20140413-073959.jpg 20140413-074008.jpg
Igår efter en härlig dag ute, grillade vi en ribbestek som legat i en marinad av rapsolja, färsk rosmarin, tigersauce, några stänk tabasco, chipotle chili och svartpeppar.
Det blev väldigt gott och saftigt, det är roligt och väldigt stor skillnad på att göra egen marinad än de man köper. För er som inte testat det så är det inte så svårt, man tager vad man haver hemma.

Nu skall jag ut och springa en runda. Idag håller vi tummarna för Liverpool som spelar hemma mot Manchester City. Ikväll blir det grillad kyckling med ett nytt recept. Håll utkik på hemsidan för recept.

Print Friendly, PDF & Email

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *